I forbindelse med iværksættelse og etablering af det grønlandske returflaskesystem for øl og sodavand, var det nødvendigt, at oplyse befolkningen, om værdien og vigtigheden af at returnere glas-flaskerne i god stand. I år 2000 introduceres endvidere 50 CL PET-plastic flasker, og også denne gang blev det fulgt op af en oplysningskampagne. Oplysningenkampagnen blev til i et samarbejde mellem Nuuk Imeqs første adm. direktør Finn Jakobsen, og Inuk Media i Nuuk. I samarbejde med Peter Jensen, Rikke Diemer og Kunuk Platou, blev grønlands første animationsfilm til. Til høje kan du klikke på hver enkelt filmklip/spot - og se resultatet. God fornøjelse.

Forud for at Nuuk Imeq gik i produktion den 12 januar 1989, havde Atuagaliutit - Grønlandsposten - i daglig tale AG, en avisindlæg, om de nye fabrik på Admiralitetsøen. Læs Ag 55 2 sektion 29 juni 1988 i sort/hvid pdf her:

Lyt til: Udsendelse 3.

 

Det Europæiske Miljøagentur (EEA) indledte i 2010 et samarbejde med det grønlandske Selvstyre. Det udmøntede sig i filmen "Mission Greenland - For a cleaner Future. (Den grønlandske version og danske version er ikke længere tilgængelig on-line - så dettelinkede indslag er på engelsk). Nuuk Imeq fremhæves i indslaget som et eksempel på en virksomhed som er etableret som en miljøvirksomhed, og som har succes i denne rolle.

Link vimeo